Brief van Piet Adriano

Lieve kinderen en ouders,

Hier weer een eerste bericht over de intocht van Sinterklaas in Waalwijk.

Dit jaar komt de Sint en zijn pieten op zondag 17 november 2019 in Waalwijk. Hopelijk wordt het, zoals ieder jaar, weer een mooie dag.

Nadat de Sint op 16 november per trein in Apeldoorn is geweest, zal hij samen met zijn pieten doorgaan naar de haven van Waalwijk. Daar komen zij 1 dag later, op zondag 17 november om ongeveer 13.00 uur, aan en zal Sinterklaas jullie allemaal begroeten op de kade van de haven van Waalwijk.

Op de kade bij Waalwijk zal Mevrouw Judith, als ambassadeur van de bevolking van Waalwijk, Sint en zijn pieten ontvangen.

Nadat de Sint met iedereen aan wal is gekomen en de vele kindertjes heeft begroet, gaat hij samen met alle pieten in de stoet naar het stadhuis van Waalwijk.

Dit doen zij onder begeleiding van de Waalwijkse show and marchingband Cornu Copiae en de vrolijke blazers van de Bollikkers. Ook de velevrolijke pieten en een nieuwe pepernotenwagen zullen daarbij aanwezig zijn.

De stoet gaat via de gebruikelijke route; Emmikhovensestraat, Grotestraat, Mr. v Coothstraat, Julianastraat en Stationsstraat naar het stadhuis. Daar zal jullie Burgermeester, de heer Kleijngeld, Sinterklaas en zijn pieten ontvangen.

Bij het stadhuis zijn overigens al vanaf 13.00 uur de eerste klimpieten aanwezig. Zij krijgen daar weer hun lessen in klimmen en klauteren. Dit belooft, net als ieder jaar, weer een waar spektakel te worden omdat ook de stuntelige skeelerpiet weer van de partij zal zijn.

Sinterklaas en zijn pieten vinden het fijn om in Waalwijk te komen en hopen dat jullie blij zijn met de cadeautjes die jullie zullen krijgen.

Tot ziens bij de intocht en de hartelijke groeten namens,

Sinterklaas en al zijn Pieten

Piet Adriano

Login

De inlogomgeving is een veilige omgeving waarin zich informatie bevindt, bestemd voor vrijwilligers die Sinterklaas helpen om een mooie intocht in Waalwijk neer te zetten.

Ga naar Login

Pieter Gommers